15. apr. 2024 o 18:00
NK, Koktejl

Rodičia zostali po pôrode šokovaní: Pozrite, ako sa narodila ich dcérka!

placeholder
Jessi diagnostikovali Klippelov-Trelauneyho syndróm.
Zdroj: GoFundMe

Srdcervúci pohľad.

Zaujímavosti
15. apr. 2024 o 18:00
Rodičia zostali po pôrode šokovaní: Pozrite, ako sa narodila ich dcérka!

Srdcervúci pohľad.

2-ročná Jessi Campbellová trpí zriedkavým ochorením, ktoré spôsobilo, že jej na ľavej ruke, hrudníku a prstoch vyrástol výrastok, ktorý váži až 1 kg. Keď to rodičia, 35-ročný Jonathan Campbell a 34-ročná Amara, prvýkrát uvideli, boli "šokovaní" a "báli sa" o svoje dievčatko Teraz sa obávajú sa, že Jessi bude šikanovaná, a už počuli, ako cudzí ľudia nazývajú jej cystu "nechutnou", napísal The Sun.

Amare, ktorá býva v austrálskom Brisbane, počas vyšetrenia v 19-tom týždni povedali, že jej dcéra má na ruke cystu. Vtedy mali zdravotníci podozrenie, že ide o lymfatickú malformáciu, pri ktorej sa abnormálne tvoria lymfatické cievy. Napriek tomu Amara a Jonathan, ktorí majú staršiu dcéru, 4-ročnú Sophie, presne nevedeli, čo očakávať.

Jessi sa narodila 28. augusta 2021 s cystami, ktoré pokrývali jej ľavú ruku, hrudník a dlaň. Amara povedala, že vidieť to po prvýkrát bol skutočný "šok". "Bolo to fialové a vyvolalo to vo mne obavy. Mala som o ňu strach," vysvetlila.

Jessi strávila 10 dní v Mater Children's Hospital v Brisbane, kým ju prepustili domov. "Pár ľudí už povedalo, že je jej ruka nechutná. My jej ale hovoríme, že je krásna," povedala Amanda.

Kvôli cystám je nesmierne ťažké nájsť oblečenie, ktoré by dievčatku sedelo, a namiesto toho je odkázaná na oblečenie šité na mieru. Jessina diagnóza jej však nezabránila chodiť alebo sa hrať so svojou staršou sestrou. "Chvíľu jej trvalo, kým našla rovnováhu pri chôdzi. Tri prsty má hrubé ako klobásy a dlaň má ako bublinu," povedala matka.

Jessi bol po kožnej biopsii v júli 2022 oficiálne diagnostikovaný Klippelov-Trelauneyho syndróm (KTS), ktorý postihuje približne jedného zo 100 000 ľudí. Môže spôsobovať príznaky, ako sú škvrny, kŕčové žily a nadmerný rast jednej končatiny. Samotný KTS sa nedá vyliečiť, ale príznaky sa dajú zmierniť pomocou liečby.

Jessi absolvovala tri kolá skleroterapie, pri ktorej sa do žíl vstrekuje roztok, aby sa cysta zmenšila - a podstúpi ďalšie. "Jej chrbtica sa začína kriviť kvôli váhe jej ruky," povedala Amara.

Rodičia to s Jessi - ktorá podstupuje aj hydroterapiu a fyzioterapiu - berú deň po dni. Dúfajú, že kým príde do školy, jej ruka sa zmenší, aby ju nešikanovali. V súčasnosti nedokážu povedať, či terapia pomáha.

"Dúfam, že kým pôjde do školy, bude mať menšiu ruku. Pamätám si, že na začiatku nám povedali, že kým začne chodiť do školy, bude jej ruka vyzerať normálnejšie. Tešíme sa, že uvidíme tento pokrok," povedal Johnatan.