15. apr. 2024 o 19:13
mob, TASR, Koktejl

Petra Vlhová na sebe bonzla zaujímavú vec: TOTO musím mať, inak ani nezídem dole kopcom!

Petra si našla čas aj na svojich fanúšikov.

Domáci šport
15. apr. 2024 o 19:13
Petra Vlhová na sebe bonzla zaujímavú vec: TOTO musím mať, inak ani nezídem dole kopcom!

Petra si našla čas aj na svojich fanúšikov.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej (20. januára) roztrhla predný krížny väz v kolene a musela podstúpiť operáciu. Spolu so svojim tímom sa rozhodla pre konziliárne vyšetrenie vo Švajčiarsku s tímom doktora Oliviera Siegrista z Hospital du Valais, kde podstúpila aj samotnú operáciu.

V týchto dňoch už pomaly vracia späť do formy a fanúšikom priblížila ako teraz vyzerá jej deň, či odpovedala na ich zvedavé otázky.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša je od rána do večera vo fitku, kde sa snaží čo najskôr dostať do špičkovej formy, ale tam aj oddychuje, rehabilituje a regeneruje. „Môj voľný čas začína tým, že idem každý deň do fitka. Neznášam najviac cvičenia, kde musím znova zapájať tie svaly a makať,“ povedala v seriáli Petra: Comeback, ktorý pripravuje jeden z jej sponzorov.

Fanúšikov zaujímali nielen aktuálne veci, no Slovenka odpovedala aj na mnohé zvedavé otázky z pretekov. „Mám zaužívané rituály. Na lyžiach mám jednu čistú a na druhej mám napísané ‚hero‘. To musí byť na pravej, pretože ak by to bolo opačne, tak asi nezídem dole kopcom,“ prezradila Vlhová a dodala, že pripraviť sa na štart je dlhá robota: „Musím sa dostať do takého stavu, že som len ja a nikto okolo.“

Počas náročného obdobia jej pomáha aj priateľ Michal, ktorého zranenie Petry tiež trápilo: „Vnímal to chlapsky, snažil sa byť pri mne a byť mi oporou. Som šťastná, že ho mám,“ zakončila olympijská víťazka, ktorá keby profesionálne nelyžovala, tak si myslí, že by jej to určite išlo s tenisovou raketou: „Baví ma to, ale ťažko povedať. Myslím si, že som rodený športovec a pri tom športe by som zostala.“