15. apr. 2024 o 17:00
NK, Koktejl

Ohavná vražda: Tehotná mamička († 20) sa svojho vytúženého dieťaťa nedočkala! Hrôza, kto ju mal pripraviť o život

placeholder
Tehotnú ženu mal brutálne zavraždiť jej priateľ. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Ženu mal uškrtiť jej priateľ.

Zahraničie
15. apr. 2024 o 17:00
Ohavná vražda: Tehotná mamička († 20) sa svojho vytúženého dieťaťa nedočkala! Hrôza, kto ju mal pripraviť o život

Ženu mal uškrtiť jej priateľ.

20-ročnú Sagu Forsgren Elneborg našli uškrtenú doma v meste Örebro vo Švédsku. Prokurátori tvrdia, že za vraždu v apríli minulého roka je zodpovedný jej priateľ, 22-ročný Mohamedamin Abdirisek Ibrahim zo Somálska. Zabiť ju mal preto, lebo sa hanbil ju ako matku svojho dieťaťa predstaviť svojej moslimskej rodine, informoval Daily Mail.

Sagina rodina uviedla, že Saga sa veľmi tešila, že bude matkou, a so svojimi blízkymi pravidelne zdieľala fotografie svojho bruška a ultrazvukov. Celá rodina sa s radosťou pripravovala na príchod bábätka.

"Bola taká šťastná. Chcela sa presťahovať do nového bytu a začať svoj život ako mladá mamička. Toto je tá najhoršia vec, aká sa mohla stať," povedala Sagina matka.

"Saga mala 20 rokov a túžila byť matkou chlapca, ktorý čakal v jej bruchu... Brutálnym a úplne neľudským spôsobom jej niekto vzal všetko, vzal jej život a život jej chlapčeka," napísal na Facebooku jeden zo Saginých príbuzných.

Rodina prostredníctvom svojho právničky uviedla, že to bolo "dlhé a bolestivé čakanie", kým bol Ibrahim pred týždňom obvinený z vraždy. Prokurátori uvádzajú, že Ibrahim vyrastal v domácnosti, ktorá verila, že chodiť s "bielou" ženou "nie je v poriadku" a že "musí chodiť so ženou rovnakej kultúry" - a tak dvojročný vzťah tajil.

Polícia zverejnila správu o zatknutí, ktorá obsahuje fotografie možnej vražednej zbrane - šnúry od lampy - a miesta činu v spálni - kde sa vedľa postele našlo Sagino telo.

"Mohamedamin Abdirisek Ibrahim zabil Sagu Forsgrenovú Elneborgovú tak, že ju udusil a uškrtil tlakom na krk a na priedušnicu a obmedzil tak prívod krvi do hlavy. K vražde došlo kvôli cti, ktorú si muž chcel zachovať alebo obnoviť svoju česť a česť svojej rodiny tým, že zabil ženu, ktorá nosila jeho dieťa," povedala v obžalobe prokurátorka Elisabeth Andersonová.

Ibrahim v textových správach Sage povedal, že 28. apríla 2023 - v noc, keď bola zavraždená - povie o ich vzťahu a dieťati svojim príbuzným. Napísal, že je nervózny a Saga sa ho snažila upokojiť a sľúbila, že "to bude v poriadku". V poslednej esemeske svojej priateľke Ibrahim tvrdil, že to už jednej osobe povedal. Následné na správy, v ktorých sa ho pýtala, ako to ide, neodpovedal.

Andersonová tvrdí, že Ibrahim potom prišiel do bytu, kde ju "násilne" uškrtil káblom z nočnej lampy. Následne zomrelo aj ich dieťa. Podľa miestnych médií neexistujú žiadne dôkazy, že sa na vražde podieľala aj Ibrahimova rodina.

Ďalšie správy medzi Sagou a jej údajným vrahom odhalili, že Ibrahim sa snažil v začiatkoch tehotenstva priateľku presvedčiť, aby išla na potrat. Saga sa však tešila, že sa stane matkou, a povedala mu, že si dieťa nechá aj bez jeho podpory. Napriek tomu, že potrat odmietla, Ibrahim pokračoval vo vzťahu a plánoval so Sagou budúcnosť.

Prokurátor potvrdil, že pod Saginými nechtami našli Ibrahimovu DNA.

"Bolo to a stále je ťažké obdobie pre všetkých príbuzných. Išlo o krutú a bezohľadnú vraždu. Existuje mnoho priťažujúcich okolností, ktoré zdôrazníme počas súdneho procesu," povedala Elisabeth Massi Fritzová, ktorá zastupuje Saginu rodinu.

Ibrahim sa má postaviť pred súd 10. apríla, takmer rok po vražde. Akúkoľvek vinu popiera a pri výsluchu na polícii povedal, že Sagu miloval a nedokáže uveriť, že je mŕtva.