24. apr. 2024 o 16:00
mob, Koktejl

Nečakaný krok rodiny Michaela Schumachera: Urobili zásadné rozhodnutie!

placeholder
Bývalý pretekár F1 Michael Schumacher.
Zdroj: OLIVER MULTHAUP / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP / Profimedia

Čo sa stalo?

Zahraničný šport
24. apr. 2024 o 16:00
Nečakaný krok rodiny Michaela Schumachera: Urobili zásadné rozhodnutie!

Čo sa stalo?

Osem vzácnych hodiniek bude najprv vystavených v New Yorku. Rodina slávneho jazdca F1 sa podľa správ britského denníka The Sun chystá dať do dražby osobnú zbierku luxusných hodiniek Michaela Schumachera (55). Podrobnosti o jeho zdravotnom stave zostávajú od chvíle, keď Nemec pred viac ako 10 rokmi utrpel vážne poranenie mozgu pri nešťastnej nehode na lyžiach, prísne utajované a rodina sa k tomu vyjadruje len zriedka.

Jeho manželka Corinna sa oňho odvtedy stará s pomocou lekárov a teraz sa rozhodla predať niektoré jeho hodinky, ktoré by podľa očakávaní mali vyniesť takmer 6 milióny eur. Osem vzácnych hodiniek bude najprv vystavených v New Yorku počas víkendu Veľkej ceny Miami (od 3. do 5. mája) a potom sa 13. mája vydražia vo švajčiarskej Ženeve.

Sedemnásobný majster sveta F1 nazbieral počas svojej kariéry neuveriteľnú kolekciu vrátane dvoch kusov, ktoré mu daroval bývalý šéf Ferrari Jean Todt. Medzi ôsmimi hodinkami, ktoré sú určené na predaj, sú výtvory spoločností F.P. Journe, Rolex a Audemars Piguet.

Očakáva sa, že najvyššiu sumu dosiahne Schumacherov unikát F.P. Journe Vagabondage 1, ktorý aukčný dom odhaduje až do 3 miliónov eur. Hodinky boli darom od Todta po tom, čo Schumacher v roku 2004 získal svoj posledný titul majstra sveta.

Hodinky majú jedinečný dizajn so značkou Ferrari, Schumacherovou prilbou a odznakmi predstavujúcimi jeho sedem titulov majstra sveta, ktoré sú zakomponované do ručne vyrobeného kúsku. Obsahuje aj osobný vygravírovaný odkaz od Todta, ktorý znie: „Vianoce 2004 - Jean Todt pre môjho priateľa Michaela Schumachera“.

Na dražobnú kartu sa dostávajú aj ďalšie na mieru vyrobené hodinky Audemars Piguet Royal Oak, ktoré by sa mohli predať až za 340 000 libier, či ikonické hodinky Rolex Paul Newman Daytona z nehrdzavejúcej ocele. Osemdielnu kolekciu doplní päť limitovaných hodiniek FP Journe z roku 2004.

Schumacherova rodina už v minulosti predala ďalšie rodinné aktíva vrátane jeho súkromného lietadla a domu v Nórsku.