24. apr. 2024 o 14:52
jž, TASR, Koktejl

Desivá FOTO z východného Slovenska: Takto sa vodičovi zjavil medveď na ceste!

placeholder
Vodičovi skrížil cestu medveď.
Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj

Polícia vyzýva k opatrnosti.

Domáce správy
24. apr. 2024 o 14:52
Desivá FOTO z východného Slovenska: Takto sa vodičovi zjavil medveď na ceste!

Polícia vyzýva k opatrnosti.

Polícia na sociálnej sieti upozorňuje, že dnes dopoludnia bol v katastri obce Košická Belá, v blízkosti chatovej lokality zaznamenaný pohyb medveďa. Doplnili aj fotku, ktorú dostali od vodiča. Snímku nájdete v galérii.

"Verejnosť preto žiadame, aby vo vlastnom záujme zvýšila ostražitosť a opatrnosť. Buďte obozretní najmä v skorých raných a neskorých večerných hodinách. Pri spozorovaní medveďa odporúčame túto skutočnosť nahlásiť na tiesňovú linku 158 alebo 112," píšu na sociálnej sieti.

Výskyt medveďov je teraz častý

Pre výskyt medveďa zasadal vo Svite pod Tatrami krízový štáb. Informovalo o tom mesto na webovej stránke. Šelmu najprv spozorovali v pondelok (22. 4.) okolo 16.00 h na cyklistickom chodníku na križovatke ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova. Neskôr po 20.00 h dokonca došlo k stretu medveďa s človekom v lokalite pri mestskom cintoríne.

Na území okresu Kysucké Nové Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďov. Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší (21. 4.) útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejnila obec Povina.

Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje lokalitu banskobystrickej mestskej časti Uhlisko, kde obyvatelia v nedeľu (21. 4.) zaznamenali pohyb medveďa. Pre TASR to v pondelok potvrdila manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková.