24. apr. 2024 o 18:00
izabela, Koktejl

Ohavná vražda tehotnej tínedžerky: Cez Facebook ju nalákali na oblečenie pre dieťa!

placeholder
Brutálna vražda tehotnej ženy (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

50 rokov väzenia za vraždu 19-ročnej budúcej mamičky.

Zahraničné krimi
24. apr. 2024 o 18:00
Ohavná vražda tehotnej tínedžerky: Cez Facebook ju nalákali na oblečenie pre dieťa!

50 rokov väzenia za vraždu 19-ročnej budúcej mamičky.

Clarisa Figueroa (51) zo Chicaga bola odsúdená na 50 rokov väzenia za vraždu 19-ročnej Marlen Ochoa-Lopez v roku 2019. Tehotnú tínedžerku nalákala cez facebookový inzerát do svojho domu pod prísľubom bezplatného oblečenia pre jej nenarodené dieťa, píše Daily Mail.

Po zabití Marlen, ktorá bola v deviatom mesiaci tehotenstva, Clarisa zavolala na tiesňovú linku 911 s tým, že porodila a že jej dieťa nedýcha. Chlapček bol umiestnený na jednotku intenzívnej starostlivosti a približne o dva mesiace neskôr zomrel.

Marlenin manžel Yovanny sa pred súdnou sieňou zrútil a podelil o to, ako tragédia ovplyvnila jeho a ich staršieho syna Joshuu, ktorý podľa jeho slov navždy stratil matku. Obrátil sa aj priamo na Clarisu a povedal jej: „Božia spravodlivosť ťa postihne v deň tvojej smrti.“

Vrahyňa, sediaca na invalidnom vozíku, sa v utorok priznala k vražde a bola odsúdená na 50 rokov väzenia. Výpoveď neposkytla, ale odpovedala „Áno“, keď sa jej sudkyňa spýtala, či si uvedomuje, že si bude musieť odsedieť celý trest a nedostane predčasné prepustenie na podmienku. Prokurátori uviedli, že žena uškrtila Marlen elektrickým káblom.

Zvrátený plán

Clarisa zavolala svoju dcéru Desiree (29), aby jej pomohla uskutočniť zvrátený plán s cieľom zabiť nastávajúcu matku a ukradnúť jej dieťa, aby ho vychovala ako svoje vlastné. Desiree odvrátila pozornosť Marlen tým, že jej ukazovala fotografie jej mŕtveho brata predtým, ako ju Clarisa zaškrtila a rozrezala jej maternicu.

Bývalá diplomovaná zdravotnícka asistentka sa pokúsila dieťa vydávať za svoje vlastné, zavolala záchranku a nechala ho previezť do nemocnice, ale novorodenec po dvoch mesiacoch zomrel. Skutočná identita dieťaťa bola odhalená až tri týždne po vražde. Desiree sa v januári priznala k pomoci k vražde. Žena bola odsúdená na 30 rokov väzenia s tým, že bude svedčiť proti svojej matke.

Počas súdneho procesu vyšlo najavo, že Clarisa sama prišla o dieťa. Týždne, ktoré predchádzali strašnej vražde, povedala svojej rodine, že je opäť tehotná. Podľa úradov celé mesiace plánovala, ako si zaobstará novorodenca, a na svojej sociálnej sieti zverejnila ultrazvuk a fotografie zariadenej izby.

Dva týždne po jej zmiznutí, polícia našla Marlenine auto zaparkované neďaleko domu rodiny Figuerovcov, a Marlenino telo sa našlo v odpadkovom koši. Podľa polície a prokuratúry Clarisa oklamala svojho priateľa Piotra Bobaka a presvedčila ho, že je otcom. Bobak upratal miesto činu a bol odsúdený na štyri roky väzenia po tom, ako sa minulý rok priznal k mareniu spravodlivosti.