14. apr. 2024 o 18:00
jž, Koktejl

Po Plačkovej a Alagič to skúsila aj Svarinská: FOTO v priehľadných šatách a čo to má na hlave?

placeholder
Kristína Svarinská si vyskúšala ajurvédsky pobyt.
Zdroj: Instagram/kristina.svarinska

V poslednej dobe sa to stáva mimoriadne populárnym.

Domáce promi
14. apr. 2024 o 18:00
Po Plačkovej a Alagič to skúsila aj Svarinská: FOTO v priehľadných šatách a čo to má na hlave?

V poslednej dobe sa to stáva mimoriadne populárnym.

Ajurvédske pobyty začínajú byť v dnešnej dobe čoraz populárnejšie aj medzi našimi celebritami. Takýto pobyt absolvovala aj podnikateľka a influencerka Zuzana Strausz Plačková, raper Patrik Rytmus Vrbovský, moderátorka Jasmina Alagič, ktorí boli v susednom Rakúsku, no herečka Zuzana Vačková a po novom aj Kristína Svarinská sa vybrali až na Srí Lanku.

Procedúry nie sú vždy príjemné. "Dnes to bude dlhý deň, zvracala som asi 8x, unavená som totálne a mám zakázané zaspať. Tento očistný deň je asi najpodstatnejší deň počas pobytu na ayurvéde, kedy týždeň vám pripravujú telo na túto očistu, aby sa vaše telo zbavilo všetkého bordelu, v podstate vynesiete odpadky z vášho tela," vysvetlila Plačková v januári 2023 s tým, že aj vracanie je prirodzenou súčasťou kúry.

Rytmus zas na sociálnej sieti hlásil, že už po 4 dňoch schudol 5 kíl. Jeho manželka Jasmina zas podstupovala veľmi zaujímavé kúry. "Olej bol v každom otvore. Áno, aj v tom. Mám za sebou myslím, že sa to volá Nasya. Olej prešiel do môjho nosa blúdi teraz v mojej hlave a strháva všetok hlien a bordel, ktorý tam kedy bol. Ani to nie je úplne chutná informácia. Prepáčte, ale už v tomto momente je to, že extrémne oslobodzujúce. Ako brutálne veci tu zažívam, že úplne," vysvetlila Alagič začiatkom tohto roka.

Herečka Zuzana Vačková bola na pobyte už dvakrát. Najprv v januári 2023 a o rok nato navštívila rovnaký rezort. "Ďakujem. Za ľudí, za príležitosti, ktoré ku mne prichádzajú, za zážitky, za jedlo, hudbu, vône… za všetko," napísala po druhej návšteve na sociálnu sieť. "Po pár dňoch oddychu sa začínam vznášať...takmer. Ajurveda robí zázraky. A to hovorím vážne," pochvaľovala si pobyt už pri prvej skúsenosti na sociálnej sieti.

Kristína Svarinská sa vybrala do rovnakého rezortu, ako Vačková. Na sociálnu sieť pridala fotku z pobytu, na ktorej im vyjadruje vďačnosť. "Ďakujem, že ste mi otvorili ďalšie dvere plné lásky, porozumenia a prijatia. Znova sa uvidíme," napísala k snímke, ktorú nájdete v galérii.

Ako sa uvádza na obľúbenej stránke venovanej cestovaniu, princípy mnohých prírodných liečebných systémov, ktoré sú dnes známe na západe, majú svoje korene v ajurvéde, vrátane homeopatie. Ajurvéda kladie veľký dôraz na prevenciu a podporuje udržanie zdravia prostredníctvom dôkladnej pozornosti k rovnováhe v živote, správnemu mysleniu, strave, životospráve a používaniu liečivých bylín.